Ketojenik Diyet İçin İpuçları

Ketojenik diyet ile ilgili temel konuları daha öncesinde KETOJENİK DİYET bölümünde incelemiştik. Peki,

Ketojenik diyet püf noktaları nelerdir? Ketojenik Diyette Nelere Dikkat Edilmelidir?

  • Ketojenik diyet yüksek yağlı, düşük karbonhidratlı bir diyettir.
  • Karbonhidrat olmadığından dolayı, başlangıçta açlık hissi kan şeker düşüklüğü, mutsuzluk ve baş ağrısı hissedebilirsiniz. Merak etmeyin. GEÇECEK.

Ketojenik diyete adapte olmak ilk başlarda zor olacaktır. Bu diyet biraz zorlayıcı gibi görünse de adapte olduktan sonra çok kolay bir diyet halini alacaktır. Vücudunuz karbonhidrat kaynaklarını bırakıp enerjiyi sağlamak için yağ kaynaklarını kullanacaktır. Alışılmışın dışında bir olay olacağı için ilk 1-2 hafta zor geçecektir.

Ketosis Evresine Geçmek İçin İpuçları

Daha Az Yiyin!

Karbonhidratı kesmiş olman sürekli et, yağ yiyeceğin anlamına gelmiyor. Ketosis evresine geçmek için vücudunun adaptasyon sürecinde diğer bütün diyetler gibi daha az yemeye özen göstermelisin. Vücut artık enerjiyi karbonhidratlardan alamayacağını anlamalı ve yağ kaynaklarına geçmeye başlamalı.

Diyetine Düşük Karbonhidratlı Sebzeler Ekleyin!

Birçok bilimsel araştırmaya göre doyma hissinin beyin ile alakalı olduğu kesinleşmiştir. Yani tabağa baktığınızda ben bunla doyar mıyım? Sorusunu kendinize soruyorsunuz. Gözün doysun deyimi de buradan gelmektedir. Önce göz doyacak, sonrasında mide zaten ben doydum hissi verecektir. Peki, bunu neden anlattık? Diyet tabağınıza bol bol düşük karbonhidratlı sebzeler ekleyin ve midenizden önce gözünüz doysun. “Koca bir tabak yemek yedim!” süper, düşük kalorili koca bir tabak brokoli yemeği yediniz. Hem sağlıklı, hem diyete uygun, hem de lezzetli aynı zamanda mükemmel bir bağırsak çalıştırıcı.

Yeterli Proteini Tükettiğinizden Emin Olun!

Diyetinize bol proteinli yiyecekler ekleyin, kilo vermek isterken kaslarımızın erimesini tabi ki istemeyiz. Vücudumuz proteinli besinlerin içerisinde ki yağları anlık enerji olarak tüketirken içerisinde ki protein de kasları besleyecek daha sağlıklı görünmenizi sağlayacaktır.

Sağlıklı Yağı Bol Miktarda Tüketin!

Avokado, badem gibi gıdaların yağlarını tüketin, diyette yağlardan anlık enerjimizi alacağız fakat bu yağlar kesinlikle kaliteli olmalıdır. Ayçiçeği, mısır yağı gibi basit yağlardan KAÇIN. Kalori hesabını fazla abartmadan sağlıklı yağ tüketin.

 



Sağlıklı Yaşam Koçu



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayımlanmayacak. Zorunlu alanları doldurun. *